Övrigt,  Smink

Ansiktsmask på honung

Idag har jag testat att göra egen ansiktsmask. Enligt utsaga så blir det både billigare, och vara säker på att det inte finns några konstiga tillsatser.

Så länge allt gott. Jag testade denna för torr hy från ansiktsmask.se

För torr hy

  • Mosa en halv avokado tillsammans med en tesked honung, lokal honung från Hökensås såklart.
  • Applicera på ren hy och låt verka i ungefär en kvart.
  • Om du vill lyxa till masken lite kan du ha i havregryn för skrubbeffekt och nyponmjölskal för antioxidanter

Det var otroligt svårt att få den att ligga kvar på huden. Det blev en ganska tjock smet och man måste ligga ner. Havregrynen tillförde att det blev lite skrubb och honungen lenade. Men jag tror nog att ansiktsmask på bara honung är minst lika bra och avokado i magen. Nyponmjölkskal? what? Det hade jag inte hemma.

Jag är inte helt såld på receptet. De hade en med honung och jordgubbar också, det ska jag testa när det är säsong. Just nu så håller jag mig nog till bivaxsalva, den ligger kvar i ansiktet och inte lika mycket bök. Tror ändå att den är bättre framförallt nu när det börjar bli kallt ute för att inte få torr hud.

Kommentarer inaktiverade för Ansiktsmask på honung