Övrigt

Ditt hem avslöjar din stil

Ett hem kan inredas på lika många sätt som det finns människor i världen. Man vill skapa ett unikt hem som berättar vem man är. Ditt hem avslöjar din stil.

När jag var i USA så kom jag och tänka på hur deras hemmiljö, är så icke hemtrevligt. De klampar in med skor, har inga mattor och dålig isolering. De pyntar husen på jul UTSIDAN och insidan är brist på både gardiner, dukar och personliga stil. De lägger istället pengar på dyra smycken, klädmärken och träning. Håller ni med mig? Eller har ni en annan bild av hur amerikaner lever? Visst är klasskillnaderna stora i USA och det finns säkert de som har fina hem, men inte hemtrevliga som vi i Sverige. De som har råd pyntar trädgården, klipper konstverk av buskar och träd. Har fontän och skulpturer UTOMHUS. Inte har de porslinskatter på fönsterbrädan? Möjligt att de vräker upp med stora musikanläggningar, TV-skärmar stora som biodukar. Men inte står det ljusstakar, blommor och vintrinskåp.

Jag hörde av en tjej som jobbade på IKEA, hur IKEA planerar deras miljöer i detalj efter målgrupp. Så att hela miljön bidrar till merköp. IKEA anpassar också sitt sortiment till den lokala kulturen och marknaden. Så trodde du att IKEA erbjöd samma varor i USA som i Sverige då har du fel.

Så min slutsats är att det är inte konstigt att modeller etc lägger ner så mycket pengar på sitt utseende. För titta hur de bor! I Sverige är vi dock inte så mycket för att vräka på med “trädgårdspynt”, jag tror det beror på en kombination av att vi är rädda för stölder och för att vi är så jante i Sverige. Vilka är det vi köper den “där fina duken” till? Är det för att göra mysigt hemma oss själva?  För att det är norm att ha en duk på bordet? Eller för att det ska vara fint när andra hälsar på? Kanske är det en kombo av anledningar.

Vad är inredning för dig?

Kommentarer inaktiverade för Ditt hem avslöjar din stil