Övrigt

Drömmer du om att driva din blogg som inkomst eller eget företag?

Drömmer du om att ta bloggen till nya höjder? Rent av driva bloggen som extra inkomst eller som ett eget företag? Kanske är det så att du har upptäckt att du har talang för att skriva? Men det krävs lite mer än så att ta steget att driva din blogg och tjäna pengar på den.

Låt mig ta ett exempel; Jag har skrivit böcker och kanske kan kalla mig för skribent eller författare. Men det finns en skillnad på att skriva och bli läst. Likaså att ha en blogg och en kommersiell blogg. Denna blogg driver trafik för dess innehåll, dess specifika innehåll. Men det krävs lika mycket talang för att skriva, marknadsföra som att dela innehåll på nätet. Det är naivt att tro att man kan starta en blogg och tjäna pengar på det utan att anstränga sig. Det kan ta månader, år innan det ger inkomster. Men ser du till att ha kul längst vägen så kanske det är något för dig att testa.

Någon gång har alla en dip, kommer ni ihåg när Blondinbella pausade sin blogg? Det är så, att dela sitt liv och inspirera tar mycket energi och någon gång när livet inte känns just nu på topp, kan man behöva pausa. Men att få pepp och inte hamna där eller i alla fall behålla glöden så kommer här ett tips att bli medlem i facket. Va?? Tänker ni. Ja som egen företagare så kan man också vara med i facket. Facket hjälper dig i sin tur med juridisk hjälp (ja det behövs ibland), hjälp med att försäkra sina inkomster, hjälp att ta ut rätt lön, kompetensutveckla och framför allt binder du nätverk. Du kommer med i nätverk som du kanske annars inte hade nått. Läs fler fördelar att vara med i facket på gåmedifacket.nu.  I mängder av undersökningar så säger se flesta att det avgörande om de ska starta bolag eller inte är bristen på gemenskap, tron på sig själva och nätverk. Gå med i facket som Egen företagare är en trygghet för dig, dels för att säkra din inkomst med akassa men också för att få juridisk hjälp i starten av ditt företag. Här kan ni läsa mer om fackförbund för egenföretagare. I juli kommer också fackavgiften bli avdragsgillt, ett steg till att fler ska ansluta sig och ha råd att vara försäkrad även i sitt arbetsliv.

Rekommenderad läsning:

Läs rikatillsammans om hans tankar kring hur det lönar sig att skapa sidoinkomster, väldigt intressant läsning.

Kommentarer inaktiverade för Drömmer du om att driva din blogg som inkomst eller eget företag?