Övrigt

Favoritspel

För två veckor sedan hände något overkligt, en släkting ringde och sa att vi skulle sätta på TVn och se på bingolotto för efter nyheterna så var hon med. Sagt och gjort, vi satte på TVn och där fick hon välja en lucka av Oldsberg som visade sig vara FÄRGFEMMAN. Kanske den bästa vinsten i bingolotto? Eller näst bästa efter miljonerna i pengahjulen. Oavsett så kom hon vidare och vann mat för 30 000 kr och hemelektronik för 100 000 kr. Fina vinster. Själv hade jag nog inte haft några problem att spendera dessa. Matpengar är guld värda att vinna. Det kan ju ge lite extra i tillvaron. Däremot var inte min släkting lika förtjust i hemelektronik för 100 000 kr. Vad ska hon köpa för det. Bingolotto har samarbete med CDON, så där finns det ju mer grejer än hemelektronik. Men för någon som är i 70 års ålder, med helrenoverad villa så kanske inte vinsten gläder så mycket. Vad är egentligen dåliga vinster?

Finns det dåliga vinster?

Jag kommer ihåg när Loket var programledare för Bingolotto och programmet var nystartat. Då kunde man se folk som vann kattmat fast som inte hade katt. Det kallar jag dålig vinst. Haha. Hur kul är det då att bara vinna pengacheckar.. ? Blir det någon show i programmet då? Nu drar de i spakar och det kommer sand, lite som fångarna på fortet.. utan tigerburen där guldpengarna kommer ut från.. så skulle det förstöra showen? Jag funderar på andra program som postkodsmiljonären, Keno, Lotto etc. Där är det väl förvisso bara pengavinster som gäller? Men i många program måste man prestera för att vinna. Bytt är bytt är ju ett roligt sätt att vinna pengar på. Jag kan nog inte hålla med om att 100 000 kr på hemelektronik är en dålig vinst? Kan ni?

Vad är det som gör att folk lockas av att spela spel?

Vi har faktiskt börjat spela Bingolotto mer och mer. Visst för underhållningen, lite musik och så. Och spänningen i spel. I år har jag faktiskt till och med köpt mig en adventskalender, hur nu denna fungerar har jag ännu inte börjat reflektera över. Det viktiga för mig när man spelar är att känna sig trygg i hur man utläser om man vunnit eller inte, samt att man förstår spelreglerna. Det är till exempel en högre ribba att spela online på poker än skrapa en lott. Eller också är det bara vad man är van vid? Bingolotto känns folkligt och tryggt att spela på, man kan lita på att man får vinstpengarna. Har du hört talas om folk som vunnit eller spelat olika spel, så känner du trygghet. Det är viktigt att känna sig trygg när man spelar med Lottoland. Själv gillar jag inte när spelet aldrig tar slut, alltså du måste lösa någon form av korsord och pyramid och tänka och vrida och vända på spelet. Det är roligare att alltid ha ett lyckonummer och spela på en rad på lotto. Att köpa skraplotter online och skicka över ett sms är också lite festligt. Men inget jag skulle göra till mig själv, men som att visa en uppskattning till någon som kanske har namnsdag eller så.

img_6874

Bild hämtad här

Kommentarer inaktiverade för Favoritspel