Frisyrer

Fem ikoniska frisyrer i sportvärlden

Frisyrer har i sportvärlden sett ut på en rad olika sätt och formats av både stundande trender såväl som av praktiska faktorer. I denna artikel presenteras fem historiska hårtrender som kommit att bli ikoniska bland idrottande män och kvinnor.

Bild: Photo by Nima Sarram on Unsplash

Patrik Sjöberg tidig med den klassiska hockeyfrillan

Den omdiskuterade hockeyfrillan gjorde entré i början av 1980-talet, och har prytt både musiker och hockeyspelare. I Sverige var Patrik Sjöberg tidigt med att utforska trenden, något som skapade ett medialt intresse och strax därefter kom att bli trendigt bland gemene man. Även tennisspelaren Björn Borg anammade hockeyfrillan en tid under sin framgångsrika karriär.

I https://www.cafe.se/trendiga-hockeyfrillan-ar-har-for-att-stanna-sa-bar-du-upp-kultfrisyren-med-stil/ menar man att hockeyfrillan under senaste året gjort comeback. Bland annat har offentliga personer som Miley Cyrus och Billie Eilish på senare tid synts till med en stadig hockeyfrilla.

Kort och praktisk frisyr som Kajsa Bergqvist

Många sportutövare, både män och kvinnor, verkar föredra en något kortare frisyr. Den svenska föredetta höjdhopperskan Kajsa Bergqvist klippte av håret i mitten av sin karriär , och har behållit det kort sedan dess. Förutom att de ge en otroligt snygg och lite tuff look, kan man tänka sig att en kortare frisyr även fyller ett syfte av rent praktiska skäl – att hoppa höjdhopp med en lång och svajande hästsvans känns ju faktiskt inte optimalt.

Minimalt med luftmotstånd med snaggad frisyr som Henrik Larsson

Den skånska före detta fotbollsspelaren Henrik Larsson sågs under flera år med snaggad frisyr på planen. Frisyren har figurerat på flertalet sportsmän under åren – kanske till förmån för sin lättskötta karaktär samt det faktum att frisyrer ger minimalt med luftmotstånd, vilket förstås kan vara positivt i sportsammanhang.
Henrik Larsson är idag inte längre verksam som fotbollsspelare, men är assisterande manager i Barcelona, som ofta figurerar i senaste fotbollsnytt via spelsajter som https://extra.bet365.com/news/sv. Laget är just nu aktuellt i den europeiska ligan Champions League, där odds ligger på att laget tar hem fotbollsligan säsongen 2020/2021 i skrivande stund ligger på 17.0.

En stilfull knut populär bland kvinnliga ryttarinnor

Bild: Photo by Max on Unsplash

I hästvärlden strävar man ofta efter en klassisk och prydlig look. Det är inte sällan en noga snurrad knut (ofta ackompanjerad med en hårnät) syns på kvinnliga ryttarinnor. Frisyrer är populär både inom grenarna dressyr och hoppning, där ryttarinnor som Malin Baryard, Lisen Bratt Fredricson och Ulla Håkansson är flitiga bärare av den prydliga hårknuten. Besöker du ett mästerskap inom hästsport kan du vara säker på att få syn på en och annan knut på banorna.

Långt svall i stil med Lindsey Vonn

Medan somliga föredrar en kort och lättskött frisyr, väljer andra sportutövare att låta håret växa ut ordentligt. Skidgeniet Lindsey Vonn är en av förespråkarna för det långa svallet. I skidbacken och på prispallen bär hon ofta sitt långa svall i hästsvans eller utsläppt under en mössa. På de fina sportgalorna som https://www.sportamore.com/se/article/fem-fina-frisyrer uppmärksammar, syns hos vanligtvis med utsläppta hollywoodlockar, som den sanna stjärna hon ju är.

Avslutningsvis kan det konstateras att idrottande stjärnor ofta blivit inspiration när det gäller hårtrender och spännande frisyrer, något som lär hänga i även framöver.

Kommentarer inaktiverade för Fem ikoniska frisyrer i sportvärlden