Stilar vi gillar,  Stilikoner

Fem sportiga stilikoner

Bild: Unsplash

Sportvärlden fullständigt kryllar av stilsäkra atleter, där både män och kvinnor från en rad olika sporter finns representerade. Vi har grävt fram millenniets topp 5 mest stilsäkra sportikoner.

Zlatan Ibrahimović

Zlatan är av Sveriges absolut mest framgångsrika fotbollsspelare, och behöver sällan presenteras vid efternamn. Förutom en strålande fotbollskarriär har Ibrahimović gjort sig känd för en stark image, där man ofta pratar om spelarens oerhörda pondus och träffsäkra stil. Försök nämna en outfit som Zlatan inte kan bära upp med stolthet – vi väntar…
Att Zlatan har en mycket stilsäker fru gör förstås inte saken sämre. Helena Seger syns alltid välklädd vid fotbollsspelarens sida, inte sällan i sällskap med parets barn

Serena Williams

En av världens mest kända tennisspelare, Serena Williams, är en av idrottsvärldens mest sofistikerade stilikoner. Precis som på tennisbanorna är Serenas privata stil inspirerande och vågad, ofta med mycket färg och en smickrande siluett.Williams har skapat en kollektion för HSN, Serena Williams Signature Statement Collection, och fångat fansen med hennes sportiga och sofistikerade stil, då hon har burit det hajpade märket Off-White på senaste. Serena uttrycker ofta i media att hennes andra största passion, utöver tennisen, är just mode – och det märks. 

Victor Lindelöf

Victor Lindelöf är en av Sveriges mest folkkära fotbollsspelare, och spelar för närvarande för Manchester United, samt i svenska landslaget. Tidigare i år utsågs Victor av magasinet Café till Årets bäst klädda man 2020, en titel som förstås är mycket prestigefylld. Motiveringen löd; “Under det långa corona-uppehållet i våras hade vår största svenska fotbollsstjärna tid att ägna sig åt sitt väldokumenterade klädintresse. Antalet Instagram-outfits med kortärmade mönstrade skjortor, Balenciaga-hoodies och limiterade sneakers ökade markant.” 

Victor syns ofta tillsammans med frun Maja Nilsson Lindelöf, som jobbar som influencer och således har god stil och smak. Nämnas bör att Maja bland annat designat klädkollektioner för varumärken som Gina Tricot – kanske är det Maja som hjälper Victor säkra stilen?

Bild: Unsplash

David Beckham

Trots att den brittiska fotbollslegenden David Beckham inte längre är aktiv inom fotbollen, förtjänar han gott och väl en plats på listan. Beckham har tidigare spelat i klubbar som Real Madrid, Paris Saint-Germain och Manchester United, lag som samtliga är aktuella i ligor som Premier League och Champions League. Är du nyfiken på att följa Beckhams gamla lag så går sådana matcher bra att följa via live betting och sportspel hos bet365, där odds finns presenterade för respektive match och liga. Exempelvis ligger oddset för att Manchester United vinner matchen mot Crystal Palace på 1.25.

Beckham syns ofta i skräddarsydda och klassiska plagg med accessoarer som sticker ut. Dessutom har han designat en kollektion underkläder i ett exklusivt samarbete med H&M – bara en sådan sak. Beckham är inte bara en inspiration inom sporten, utan även en stilikon av rang.

Laila Ali

Känd som en närmast oslagbar världsmästare i boxning (och dotter till den legendariske boxaren Muhammad Ali), är 39-åriga Laila Ali även en stor inspiration stilmässigt, med tidlösa plagg som framhäver hennes styrka och skönhet.

Ali har även gått modell på New York Fashion Week och har därtill programlett modeprogrammet E! Fashion Police. Inte nog med det, hon har dessutom en egen kollektion med styling- och hårprodukter. Vi hoppas nu att du funnit inspiration i någon av dessa fem atletiska stilikoner. 

Kommentarer inaktiverade för Fem sportiga stilikoner