Stilar vi gillar,  Stilikoner

Frisyrer vi aldrig verkar glömma

Hårtrender kommer och går men vissa frisyrer stannar kvar längre än andra, framför allt om man förknippar dem med en viss person. Det finns minnesvärda frisyrer bland både män och kvinnor och vi tar en titt på några av dem. 

Henrik Larssons dreadlocks

När man tänker på Henrik ”Henke” Larsson är det självklart att man minns honom som spelare i landslaget, HIF, Celtic och Barcelona. Men det är inte det enda man minns, eller kanske tänker på. I Sverige minns många hans berömda dreadlocks. Dessa hade han kvar fram till år 2000 då han bytte dem mot en kort snagg, vilket är en frisyr som han har kvar än idag. 

Bilden är lånad från här

I skrivande stund arbetar Henke som assisterande tränare i sitt forna klubblag, FC Barcelona. ”Henke” är ytterligare en i raden av svenskar som har flyttat ned till Spanien för att antingen spela fotboll eller arbeta som tränare. Enligt en artikel med odds tips och fotbollsnyheter hyllades ”Henkes” ankomst av Alexander Isak, som spelar i Real Sociedad. FC Barcelona är en av favoriterna att vinna La Liga 2021. Oddset är 5.00. 

Cristiano Ronaldos alla undercuts

Ytterligare en fotbollsspelare som är känd för sina frisyrer är Cristiano Ronaldo. Han spelar idag i det italienska laget Juventus, men har även spelat i Manchester United och Real Madrid. 

Ronaldo är den oskrivna kungen av undercuts, det vill säga frisyrer där man klipper håret kort i nacken och på sidorna för att sedan spara en längre sektion uppe på hjässan. Ronaldo har format den längre sektion på flera sätt, bland annat genom comb overs, back slick, skarp eller medium side swep och tuppkam. Hans undercut har varit helt rakad och snaggad i olika längder. Han har till och med haft specifika mönster i sin undercut. 

Jennifer Anistons ”The Rachel”

Av alla damfrisyrer som finns är det få som är så kända som ”The Rachel”. Frisyren formades för skådespelerskan Jennifer Anistons karaktär i serien Vänner. Frisyren skapades av de två frisörerna Chris McMillan och Michael Canalé. McMillan låg bakom uppklippningen medan Canalé stod för färgningen. Den fiktiva karaktären hade flera frisyrer under de tio åren som serien sändes, men ingen blev så känd som den runda, uppklippta boben.

friends” (CC BY 2.0) av Hot Rod Homepage

Trots att frisyren älskades av miljoner tyckte Jennifer Aniston själv inte om den.  

Prinsessan Dianas korta hår

Prinsessan Diana tog det korta håret till en helt ny nivå. Det ska ha varit under en fotografering, där stylisten fick Dianas hår att se kortare ut än det var, som prinsessan fattade tycke för looken. Frisören Sam McKnight fick äran att klippa Dianas hår och gjorde det under flera år. Diana verkade trivas bäst i kortare hår, vilket fick miljontals kvinnor världen över att klippa sina långa lockar. 

Det finns de som tror att Diana-frisyren kan göra en comeback tack vare Netflix-serien The Crown. I säsong fyra är det Emma Corrin som spelar Diana, och hon har fått stående ovationer för sin rolltolkning. 

Ten years already?” (CC BY 2.0) av slagheap

Dessa frisyrer har alla blivit klassiker och minns, eller känns igen, av mängder med människor. De är nästan lika ikoniska som personligheterna själva, och de verkar aldrig vilja gå ur tiden.

Kommentarer inaktiverade för Frisyrer vi aldrig verkar glömma