Egenföretagare

Hur vill du att Sverige ska se ut efter den 9 september?

Nej, det är inte meningen att vi ska behöva ha 2-3 jobb för att kunna betala hyran.

 Valet är extremt tidigt i år, redan 9 september. Personligen tycker jag att valrörelsen har varit lam efter tidigare supervalår för fyra år sedan. Men på radion hörde jag att man snarare tyckte att valrörelsen har pågått i fyra år och därför väldigt utdraget och lamt. Oavsett så debatteras det om blockpolitiken.. vilket tar fokus på frågor som verkligen berör. Den bästa frågan som ska få soffliggarna att gå att rösta och som faktiskt kommer påverka utgången, då det är otroligt jämt och vägmästarroll.. så är det vara eller icke vara sverigedemokrat. Otroligt viktigt att inte Sverigedemokraterna får komma till makten. Men tyvärr så bleknar sakfrågorna..

Viktigaste frågorna i valet 2018

I ett läge där SD och Alliansen går till val på starkt löntagarfientliga förslag som sänkta ingångslöner försämringar i lagen om anställningsskydd presenterar S tillsammans med facket ett 10-punktsprogram som ska förbättra tryggheten på arbetsmarknaden för den som arbetar. Här kommer de frågor som jag tycker är viktigast i valrörelsen 2018.

1. Viktigaste frågan; Skapa trygga anställningar

Med bemanningsföretag och otrygga projektanställningar, visstid etc, så kan människor inte bygga en framtid. Inom Rot-tjänsterna ser man massa med otrygga anställningar. Även vi frisörer som får jobba efter efterfrågan.
* avskaffande av allmän visstid,
* stärkt rätt till heltidsanställning
* begränsningar av delade turer. (Främst kommunal som driver denna fråga inom vården)

2. Bekämpa arbetslivskriminalitet och osund konkurrens.

* Reformera F-skattesystemet för att säkerställa att det inte används för att kringgå arbetsrätten.
Något som skapar förutsättningar för att bli av med svarta jobb. Byggbranschen, transport, handeln och även frisöryrket har många svartarbetare.

3. Stoppa hyvling

Inom handeln är det få som arbetar heltid. När arbetsgivaren dessutom börjar hyvla på arbetstiden och vi som anställda får arbeta ännu färre timmar är det svårt att få ihop en lön som går att leva på.

Dessa punkter har socialdemokraterna satt upp tillsammans med fackförbunden för förbättringar på arbetsmarknaden inte minst inom handeln. Se fler skäl att ansluta dig till facket som egenföretagare.  

Kommentarer inaktiverade för Hur vill du att Sverige ska se ut efter den 9 september?