Shopping

Intressant TV-serie : von Svenssons kläder

Nu har det varit seriestart för TV-serien von Svenssons kläder. Ett fantastiskt bra program för oss som gillar kläder och mode. Under första avsnittet fick vi bland annat lära oss:

Hur våra kläder på jobbet avslöjar vad vi arbetar med.

Jobbuniform. Som de flesta redan vet så utstrålar vi en aktoritet när vi bär jobbuniformer som väktare, polis, militär etc. Men vet ni att även en arkitekt är lätt att se utifrån klädval? De har ofta neutrala färger. Svart polo, eller mörka enfärgade kläder. Formmänniskan tycker att de har så mycket färger i sin vardag att de ofta väljer neutralt i sitt arbete. Hur ser en psykolog ut då? De har omevetna uniformer. Förtroende givande kläder, såsom stora omsvepande tröjor. Mediafolket visar ofta sin kreativa sida med färg, annorlunda form, glitter. Iögonfallande smycken. Även politiker arbetar mycket med sitt klädval. Det ska dels representera deras politik men också utstråla makt, kvalité, enkelhet, propert och för att få fram din personlighet vara små detaljer. Vad säger det om en politiker som använder märkeskopior? Eller för dyra kläder? Märkeskopior bryter mot upphovsrätt och dyra kläder anses inte folkligt.

Vad säger dina kläder om dig? Byter du garderob när du byter jobb? Det gör jag. I en månad har jag arbetat som lärare, då har jag klätt mig lite mer sunkigt och vardaglig än när jag arbetar som konsult. Dessutom har jag klätt mig med omsvepande stora plagg som inger förtroende och lite mer färg för att visa på en mognad och utstickare. Hur klär du dig?

Se programmet.