Smink

Kosmetisk tatuering

Sminkar ni er? Ja, det är vi många som gör. Tänk då att strunta i att sminka sig och istället införa en kosmetisk tatuering. Tänk dina ögonbryn ser alltid likadana ut, din eyeliner ser alltid likadan ut. Men vågar man?

Vad är kosmetisk tatuering och vad kan man göra?
Mikropigmentering kallas också  permanent makeup. Den kan utföras för att framhäva ansiktsdrag eller fylla i. Du kan på victoriasakademin.com utföra ögonliner, ögonbryn, bröstvårdsgård, ärrkamouflage.

Hur länge håller kosmetisk tatuering?
Upp till två år, sen bör man göra en ny ifyllning.

Vad är skillnaden mellan kosmetisk tatuering och vanlig tatuering?
Eftersom kostmetisk tatuering ofta används i ansiktet, där huden är tunnare och utsätts mer för solstrålar så används mindre och lättare maskiner än för traditionell tatuering.  Nålarna som används är speciellt anpassade för att snabbt och smärtfritt föra in färgpigment in i huden.  Vid kosmetiskt tautering förs färgen in i grundlager i huden och därmed blir färgen inte lika permanent. Ofta utförs en kompletterande behandling för att få ett jämnt resultat.

Pris?
Jag ser tyvärr ingen prislapp på behandlingen. Men kan tänka mig att det ligger på minst tresiffrigt belopp. För att jämföra priset med vanlig kosmetika så bör man inte bara jämföra priset på inköpa produkter utan också den tid man lägger på att sminka sig. Man kan också fråga sig vad sminkning för för vår hud, där vi utsätter huden dagligen för produkter och tvätt som gör att huden torkar ut. En annan aspekt är alla de djurtester som görs på vanlig kosmetika.

1497

För och efterbilder.