Frisyrer

Magiska håroljor

2013 är oljornas år, den ena är mer magisk än den andra. En bra olja för håret är i alla fall en olja som ger glans och motverkar frizz. Eller vad tycker ni? Har ni någon favorit? Vill ni undvika fett hår, gnid in oljan 3 cm från hårbotten.

På min hårolja står det “Aragan”, såg vid internetsök dock att det fannss många oljor baserade på Aragan. Fastnade för “Terre d’Oc Argan Pure Argan Oil” enligt produktinformationen ska denna arganolja vara citat “rik på essentiella fettsyror, som förstärker och föryngrar huden. Denna kompletta mångsidiga produkt kan användas som vårdande för ansikte, hår, kropp och naglar. 100% av de totala ingredienserna kommer från ekologiskt jordbruk. 100% av de totala ingredienserna kommer från rättvis handel” (läs på argan.se).

Låter ju både som ett bra produktval som en fantastisk produkt. Undra vad som skiljer håroljorna från vanlig matolja? Kan man äta håroljan? Det är säkert inte farligt i alla fall (även om jag inte vågar prova). Vanlig olivolja med ett ägg säger min frisör är toppen som inpackning i håret. Att kleta in ett ägg i året känns däremot inte så fräscht, dessutom luktar håret illa efteråt. Rekommenderar därför ett bra schampo, balsam och vanlig hårinpackning samt en finish med en bra hårolja.

Ny tend enligt tidningen Amelia är att skaffa den lite weetlooken runt hjässan och fluff från öronen och neråt. Sådär tyckte jag. Synd att jag inte kunde visa er med en bild. PS Vilken dålig hemsida tidningen Amelia har. :/

 

Kommentarer inaktiverade för Magiska håroljor