Designers,  Frisyrer,  Mode

Mina värsta stilmisstag

AlexKlen PixabayHösten är i full gång och för oss modeintresserade innebär det att vi redan nu kan frossa i vårens trender inför 2019. Personligen har jag alltid tyckt att det sobra och dramatiska som hör höstmodet till, material som till exempel ull och tweed och lager på lager, slår sommarmodets skira, tunna tyger och mer lätta siluetter. Efter att ha kollat igenom
modemagasin och bloggar samt en del visningar från Stockholm Fashion Week känner jag mig dock ändå peppad på de spännande trenderna som snart kommer att finnas i butik.

Modevärldens förmåga att alltid ligga ett steg före fick mig ironiskt nog att tänka bakåt i tiden häromdagen. Det vill säga på trender som kommit och gått i mitt liv och som jag helst gärna inte välkomnar igen – så kallade stilmissar. I grund och botten tycker jag det är rätt löjligt att håna sina tidigare tveksamma modebeslut. Mode handlar ju i grund och botten om att ha kul och att våga uttrycka sin kreativitet och lekfullhet. Jag blir dock full i skratt när jag exempelvis tänker på att våffeljärnet en gång i tiden var min käraste ägodel, och att jag tyckte det var helt OK att gå runt och se ut som en brittisk popsångerska från 80-talet. Nuförtiden tycker jag att less is more när det gäller hårfrisyrer och är glad om jag orkar få till en snygg blow dry mellan varven.

En annan fashion faux pas som jag gjort mig skyldig till och ibland även noterat hos andra, är ett överflöd av allt, smink, hår, accessoarer, färger och mönster på samma gång. Överdrivna looks kan ibland vara en fullträff och till och med hyllas som ett vågat fashion statement. Man vet dock med sig själv att det hela gått ett steg för långt när man, en vanlig måndag, ser ut som en storspelare på väg in till casinot påfåglad med glitter, strass och för mycket av allt.

Oavsett vad, brukar jag efter att ha våndats åt mina tidigare stil alltid komma fram till samma slutsats. Självförtroende är allt inom mode, och om jag en gång kände mig både bekväm och snygg i något är jag säker på att det, just då i vart fall, var helt rätt stilbeslut.

Vilka är era värsta stilmissar?

Kommentarer inaktiverade för Mina värsta stilmisstag