Mode

Plastjackan från början av 2000-talet är tillbaka

Vi håller på att gå in i ett nytt decenium och som alltid är det lite nervöst hur det nya deceniumet ska se ut. I modet så ser vi trender från 30-talet börja dominera. Det är pälsmössor, pälshalsdukar och kragen som vi såg på tidiga 90-talet kommer tillbaka. Även maxiklänningen och långkjolen återkom på 90-talet.

Just nu ser vi modeinfluenser från de flesta årtionden.

Plastjackan från 2000-talets början säljs flitigt i butikerna nu. Ett mode som härrör även rymdåldern på 60-talet. Karaktäristiskt för 2000-talet kan sägas vara en blandning av stilarna från 1900-talets senare hälft.

En rebellisk look med influenser från grungen och tidigt 90-tal. Den rutiga flanellskjortan är ett av höstens viktigaste plagg. Våga bära den en storlek för stor och styla med slitna jeans och grova boots för den rätta looken. Vi ser också att kragen börjar komma tillbaka. Snart kommer vi snäppa på oss en platt krage till dekoration som vi gjorde på 90-talet.

80-talet är tillbaka med detaljer som volang och rosett i halsen, samt kavajen och axelvaddar. De svarta leggingeng har dominerat nu det sista, men nu har det börjat komma leggings i massa olika mönster, det inspireras från 80-tals tajtsen. Några andra plagg som är värda att nämna knappörhängen, jeansskjortan, basebollsjackor, midjekort kavaj, sailormodet. Puffarmsklänning. Converceskor eller pumps.

De utsvängda jeansen från 70-talet är på ingång i modet (igen). Modernt på 90-talet också.

Minimodet var typiskt 60-tal. Bikinimodet utgjordes av bara några frå remmar som döljde kroppen. Capen har funnits sedan antiken. Capen blev populär på 1850-talet, och var mode 1960-1962 samt 1975-1976.

Penkjolen var typiska plagg på 50-talet. Kragen och toppen har trender från kennedylooken i början av 60-talet.

20/30-talet med pälsar och hattar och kavajer.

Kommentarer inaktiverade för Plastjackan från början av 2000-talet är tillbaka