Övrigt

Sälja Guld?

Har ni sålt guld? I lågkonjukturen har alla fysiska affärer som digitala gått ut och marknadsfört, “här kan du sälja ditt guld”. Jag funderar.. är det för att guldkursen står bra nu, så JAG tjänar på det? Eller är det för att hela fattiga Sverige behöver pengar och för att kurser är fördelaktig för HANDLARE just nu?

Vågar ni skicka in ert guld i ett guldkuvert? Tänk om guldet försvinner?Har någon varit med om lurendrejare som tagit ert guld? Jag skickade in gamla datorchip, ni vet dem som har gulddetaljer.. stenålderns datorer. Guldbrevsleverantören tog emot dem, men betalade inget för att det skulle hanteras på speciellt sätt. Det mest loogiska hade ju varit att få tillbaka innehållet??

Jag hittade företaget Guldhandlare, de verkar seriösa. Här kan man värdera sitt guld INNAN man skickar in det till en internethandlare. De är en av landets största aktörer. Registrerad guldhandlare hos polisen. För mig verkar hemsidan väldigt seriös.

Sälja silver.
Något som jag däremot inte tvekar över är att sälja mitt silver. Hur vet man bara om det är äkta eller oäkta silver? Eftersom silver är så billigt i affärerna kan man antaglgien inte få så mycket för det, men man bidrar till kretsloppet och blir av med en massa smycken man inte använder.

Kommentera gärna, har ni sålt guld eller silver för den delen i så kallade guldbrev eller i en fysisk butik?

En kommentar

  • Eva

    Bra idé! Själv har jag sålt guld till http://www.guldadam.se både skickat in och sålt i deras butik, rekommenderad varmt. Har läst en hel del om just GuldAdam i bland annat SvD vilket känns tryggt. Fick dessutom bilder på mitt guld när det vägdes.