Mode,  Shopping,  Vårmode 2013

Trend 2013 – vårmodet 2013

Sofis mode tror på en vår i svarta skinnbyxor, oversize kuvertväska, ankelkorta jeans, randig skjorta, vit spetsklänning, skepparkavaj och smalt skärp på höften. I Sofis Vårmode 2013 är det stilsäkert som härjar mycket kontraster i svart och vitt. För den som vill stå ut, satsa på randigt.

Själv är jag mer vågad och tror på en explosion av färgstarka färger i modet våren 2013.

Vårmode 2013
Maskulin stil. Oversize rock kommer vi se mer av både nu i vår och till nästa höst. Släta frisyrer med kammad hästsvans. Nyhet för våren 2013 blir de ankelkorta benen på byxor. Dessutom kommer det finnas mer raka modeller och utsvängda byxben. För dig som inte vill ha ankelkorta byxben, satsa på lite för långa istället. Fortfarande är militärinspirerande looken helt rätt.
Även jeansskjortan och skinnjackan är klockrena i vår.

Olika stilar för vårmodet 2013
Färgglatt party – Självlysande, rosa, grönt, orange. Silverfärgade plagg. Samt detaljer i plast.
Bohemiskt – naturfärger beige, brun, vitt. Gör dina egna plagg med lappteknik. Fransar, mönster, nitar. Slitet skinn och demin. Läderrem runt hals och handled.
Grunge – 90-talet är tillbaka. Rutig skjorta som gärna får knytas i midjan. Slitna jeans, stickade tröjor.

Kontraster
Figurnära klänning till maskulin rock.
Grovstickad tröja till tajta skinnbyxor. Rak kappa med skärp i midjan.

Annat hett i vår är dressen. Klä dig i kavaj och kjol i samma mönster eller satsa på byxor och kavaj i samma snitt och färg. En slänga tillbaka till 80-talet. Samma färg topp till tå inte ovanligt i vår.

Spets. Spetsklänningen du köpte i somras, kan lätt användas över en tunn tröja även nu i vår. Eller köp en lånarmad. Så snyggt!

Modell större
Oversize. Allt behöver inte sitta som korvskinn. Många modeller bär en storlek större i vår. Matcha oversize tröjan med pennkjol på festen!

Detaljer
Vi har haft trender där det är mycket detaljer på kläderna i form av kragar och smycken. Plaggen gör jobbet.

Smink och hår
Mycket naket. Osminkade ögon och satsa istället på en färgglad skugga. Tips använd rouge på kinden och ögonlock. Låt håret vara minimaliskt och naturlig. Stramt uppsatt eller lite självfall utsläppt. Plattången går bort.

Skomode 2013
Den spetsiga toppen är tillbaka på pumps. Vi ser både bredare klack och sneakers med platå.

A-form
Kvinnlig siluett med a-formade toppar och pennkjolen ska sluta på knät.

Visa magen
Kort tröja och höga byxor bjuder vårmodet 2013 på.