Hållbarhet,  Hår,  Mode,  Trendspanning

Trendar hösten 2020 efter Corona

Corona gör att hela samhället stannar upp. Personligen så har jag skippat onödiga transporter och besök. Till exempel så har mitt hår fått växa, min naturliga hårfärg komma fram och solblekas. Jag gör egna hårinpackningar och ansiktsmasker på det som finns hemma. Det blir både roligt, annorlunda och sparsamt. Long back, innan Corona och 10 år innan dess, så kommer jag ihåg att jag ställde frågan; varför göra manikyr på salong? Det var något man gjorde själv hemma. Det är inte svårt och det går definitivt inte fortare på salong. Att sitta obekvämt med en främling är heller inget jag tycker är skoj. Så back to home. Gör det själv! Här är skänhetstrenderna som jag spår efter Covid-19.

Trend 1 Hår: Låt håret vara lång, lekfullt och naturligt

Låt håret få växa och skippa platttången. Hösten 2020 kommer trenden bli hemmafix och naturligt hårsvall. Tilltron till dig själv – att göra själv kommer åter bli hett. Oavsett om det är hennafärg eller hemmafärgning så kommer fler och fler skippa dyra frisörbesök och göra själv. Trenden kommer synas ännu mer i Europa där vistelseförbud gjort att allt fler har tagit fram saxen och lärt sig själva. Inte bara för förbudet skull, utan för ekonomin och all tid som gått åt till hemmasittande.

Bilden är tagen från Hårvaxguiden som ger tips om tre produkter för att ta hand om långt hår; REF 434 Spray Wax, Lanzas Healing Style Beach Spray och Salty Cream från Maria Nila. Inte bara tjejer som kan spara ut till långt hår alltså.

Trend 2: Gör dina egna naturliga hudvårdsprodukter

Naturliga produkter. Marknaden skriker efter naturliga produkter och gör det själv kit. Företaget Bivaxsalva säljer färdiga salvor men också kit att göra själv. Ta på labbrocken och gör din egen ansiktsmask, hudsalva och hårinpackning.

Här är ett recept på alltiallosalva, hudsalva till hela kroppen:

Recept på Bivaxsalva

 • Vegetabilisk olja, ex svensk rapsolja
 • 50 gram Bivax
 • Eteriska oljor enligt behov och önskemål. Eller skippa.

Så gör du

 1. Koka upp vatten till vattenbadet.
 2. Mät upp vegetabilisk olja och häll i den mindre kastrullen.
 3. Väg upp önskad mängd bivax och bryt i bitar som du lägger i oljan.
 4. Ställ kastrullen i vattenbadet och rör lite tills allt vax har smält.
 5. Ta bort kastrullen från värmen och börja röra, rör ordentligt, hela tiden, skrapa ner från kanterna och låt salvan svalna. Är du stressad och vill att allt skall gå fort kan du ställa kastrullen i kallt vatten för att den skall svalna fortare. Men skyll dig själv om den blir ojämn för att vaxet bildar klumpar.
 6. När den har svalnat (ca 50 grader) häller du i de eteriska oljor du vill ha och rör om ordentligt. Eller struntar i det momentet.
 7. Nu är det dags att hälla upp salvan i burkarna och här kan du släppa ditt kontemplativa tillstånd och vara mer handlingskraftig. Står du och drömmer och såsar nu hinner salvan stelna och då är det ingen lätt match att hälla den i burkarna. Så marsch pannkaka till burkarna nu! Ta med dig slickepotten och fyll burkarna med den härliga smeten.
 8. Lägg locken på glänt, skruva inte åt dem innan salvan har svalnat helt och hållet. Skruvar du på locken när salvan är varm kan det bildas kondens som gör att salvan möglar. Och det vill vi ju inte.

Trend 3 – Spa hemma

Oavsett vad du har för anledning, ekonomi, gör det själv, ledig tid eller bara för att du är så jävla bra. Så är det trendigt att göra själv med hemma spa. Fixa dina naglar själv. Det är enkelt och roligt!

Kommentarer inaktiverade för Trendar hösten 2020 efter Corona