Trendspanning

Trender inom dofter, med inspiration från doftljus

Bild lånad från Gibbli.

Finns det trender och mode när det kommer till dofter? Absolut skulle jag vilja säga. Under flera år så har varenda ljusleverantör haft dofterna; Nytvättat, Linne, Rena lakan mfl. Samtliga i strävan om en ren fräsch doft. De är även dofter som sålt väldigt bra även online då de flesta har en uppfattning om hur just de här faktiskt luktar.

Vad är trenden inom dofter 2018?

Helt klart finns det en trend (som förutom att dofterna är lite mot unisex hållet) så är det dofter inspirerade av skog och natur. Typiskt skandinaviskt skulle jag vilja säga! En unisex doft är ju en doft som både män och kvinnor uppskattar och med mindre sötma eller blommighet i doften. Om vi tidigare hade inflation i ljus under benämningen Nytvättat så har vi nu en uppsjö av doftljus och produkter med namn som Seaside Driftwood, drivved, Furu & Eneträ, Oudwood, Birchwood mfl. Hur detta kommer sig kan jag bara spekulera i. Allt från att ljusleverantören helt enkelt vill få män att köpa mer doftljus till att det helt enkelt är en modetrend att det ska finnas inslag av träddoft i våra hem. Om vi tittar på trenden inom heminredning så är trä, återvinning och utomhuskänsla inomhus hett. Badrumsleverantörer har länge sålt klinkergolv i träimmitation och trenden med bambu, korg, trä är hett. Ekologiskt, hållbart och naturliga material som linne kan vi även se i trender i klädbutikerna. Mönster av blommor är extra hett 2018, också som inslag av naturen. Däremot kommer det nog dröja att mönster från trädstammar dyker upp i våra kläder. Haha.

Såhär beskrivs doftljuset Klintan sin doft av Furu och eneträ; En frisk och distinkt skogsdoft och innehåller 100% eterisk olja som också ger aromaterapi. Furu är mycket bra om du känner dig stressad eller har luftvägsbesvär medans oljan från eneträdet gör mirakel för koncentrationen. Behaglig men lätt originell unisexdoft. Säljes hos Gibbli Doftljus Online.

 

 

Kommentarer inaktiverade för Trender inom dofter, med inspiration från doftljus