Mode

Välj rätt glasögon för din ansiktsform

Vill du se bra ut i dubbel bemärkning? Alltså bra ut genom glasögonen, som se bra ut i glasögon? Haha, hoppas ni förstår ordvitsen. Självklart vill vi alla se bra ut, även om alla inte vill medge det. Okej, vi vill se bra ut. Vi vill alltid vara vårt bättre ja, oavsett om det är på insidan och utsidan. Tyvärr är några av oss tvungna att bära glasögon, andra väljer linser och några väljer glasögon rent estetiskt. Oavsett så är det en djungel att välja glasögon.

Jag har hittat bästa guiden för dig som är på jakt att välja glasögon för första gången eller som känner att du hamnat i träsket för att alltid välja samma sorts bågar. Det är misterspex som har värsta feta guiden Vilka glasögon passar mig? Deras guide för glasögon för ansiktsform är grym. Så hittar du glasögon som harmoniserar i ditt ansikte

Vilka glasögon passar min ansiktsform?

Så tänker du glasögonform

Att sitta framför datorn och välja glasögon är ju svårt men här kommer några riktlinjer för att ta bättre beslut. Kort och gott (om ni inte har läst guiden på Misterspex redan) så kan man säga att man behöver kontraster. Har du ett fyrkantigt ansikte så välj inte kantiga glasögon – utan tänk kontrast. Så runt ansikte – kantiga glasögon. Fyrkantigt ansikte – tänk runda bågar.

Har du däremot ett hjärtformat ansikte, så ska du tänka att formen ska följa ditt ansikte. För får du för mycket kontrast neråt, så förstärker du att du är smalare neråt. Det ser väldigt konstigt ut.

Hur ska man tänka när det gäller storlek?

Här får du också ett tips från Misterspex; bågar som är cat-eye eller fjärilsformade är oftast lite större i storlek på grund av just formen. Är en båge för liten klämmer den på nästan. Är den för stor så åker den ner.

Mitt råd för att hitta rätt båge, testa, testa, testa. Snart vet du vad du gillar, inte gillar och vilka som passar bra på din näsa, din hud och din ansiktsform.

Kommentarer inaktiverade för Välj rätt glasögon för din ansiktsform