Mode

Vårmode 2011

Om bara några dagar är det nytt år. Jag har redan tröttnat på att bära röda kläder, även om jag tycker det är speciellt kul innan jul. Inför nyår kommer paljetter och glitter outfits. Men visst funkar röda dressar år efter år också. Sen har vi ju också den lilla svarta som också alltid fungerar.

Men hur ser modet ut efter nyår. Ett nytt decenium och ett nytt år. Hur blir vårmodet 2011? Kommer den röda färgen fortfarande vara en hit? Det sägs så i alla fall. Personligen tror jag på mer päls. Pälsvästen tror jag fler kommer ha på sig till våren, det kommer ersätta förra årets jeansjacka och skinnjacka. Päls kommer också synas mer på kläder. Kjolar med “fjädrar” eller pälsliknande material. Självklart kommer vi också se leopardmönster, skinn, läder.. Mycket djurinspirerat.

Vi ser också ett mer stilfyllt mode, med kostymbyxor, skjorta och kavaj. Jag tror det kommer komma fler kvinnligt kostymmode med spetsskjortor och dekoration som satinband kring halsen.

Maxiklänningen, eller långklänning som jag kallar det. Till våren kommer vi få se både långa kjolar och långa klänningar. Blommigt fortsätter. Knälånga klänningar och kjolar kommer också synas i butikerna.  

Sofis mode tror på att grön kommer bli den stora färgen i vår. Färger överlag är hit på vårkanten. Brunt, brunt, brun! Det svarta kommer inte dominera. Utan det är brun basfärg som gäller. Byxdressen tror Sofis Mode, kommer bli hit vårmode 2011. Själv är jag lite skeptisk. Oversizekavajen tror jag vi kommer få se mer av, 2012 är den däremot utrotadshotad.

Utsvänga jeans. Nu kommer det inspiration från 70-talet. Jeansen kan både vara höga och låga. Mycket efter tycke och smak.

STORT, alla accessoarer ska synas. Stora smycken, stora ringar, örhängen och halsband. Låt det synas. Det exklusiva modet är här.

Kommentarer inaktiverade för Vårmode 2011