Övrigt

Vem sa att idrottare klär sig som grottmänniskor?


När man pratar om välklädda kvinnor och män är kanske inte idrottsutövare de första man kommer att tänka på. Det är nästan tvärtom så att man ser framför sig idrottare som går omkring i säckiga mjukisbrallor och gamla urtvättade t-shirts. De har väl annat att tänka på kan man tycka?

Foto: Unsplash.com

Men kanske borde man försöka ta död på de fördomarna. Det finns trots allt en hel del ytterst välklädda idrottsutövare som faktiskt klär sig ytterst smakfullt, för att inte tala om de som själva ger sig in i modebranschen.

Erik Berg, Djurgårdens IF

Erik Berg är Sveriges bäst klädda man 2019 för att han på ett inspirerande och nyfiket sätt vågar flytta fram positionerna inom manlig stil. I en tid då vi pratar alltmer om könsneutralt och hållbart mode är det sällan fotbollsspelare som får personifiera den progressiva rörelsen.

Det här är tidningen Cafés motivering till att ge Erik Berg priset som Sveriges bäst klädda man för ett par år sedan. Hans kläder beskrivs som en djärv och färgglad mix av modern streetwear. Som person är han annorlunda, han struntar i alla klädkoder utan klär sig som han vill. Han ses ofta cyklandes omkring med en lådcykel i Vasastan – med hustrun och tv-profilen Carina Berg på flaket.

Tidningen Café har ett långt reportage med mycket bilder.

Klädmode från fotbollsspelarna i Elfsborg

Per Frick, Johan Forsberg och Andreas Nyberg – känns namnen igen? Om du är insatt i sport så vet du  i alla fall säkert att Per Frick är en av Elfsborgs främste anfallsspelare och en känd profil i Allsvenskan i fotboll. Inom sportspel på nätet så är han oftast en av dem som är högst troligen att göra mål för Elfsborg. Även de övriga har ett förflutet i Elfsborg. 

Dessa tre, tillsammans med Marcus Rohdén, som inte längre finns med i Elfsborg då han numera spelar proffsfotboll i Italien, har skapat det egna modemärket Ciszere med säte i Borås. Per Frick själv ståtar med titeln ”chefsdesigner” men spelar fortfarande med Elfsborg. I vintras försökte det cypriotiska laget Pafos FC köpa Frick, men han tackade nej till budet.

Foto: Pixabay
Låt oss lämna fotbollens värld. Vi beger oss till andra sidan sjön och hälsar på bakom kulisserna hos stormålvakten Henke Lundqvist. För den oinvigde pratar vi förstås om hockey – en av de idrotter som har rykte om sig att vara oerhört långt efter när det gäller att klä sig snyggt utanför planen. 

Henrik Lundqvist, som spelade i många år i New York Rangers, har faktiskt banat väg för en spirande förändring på den fronten. Med sin alltid oantastliga frisyr och kostymer i mycket hög klass anses han vara en av de bäst klädda hockeyspelarna i hela NHL.

Av en ren slump blev det bara svenskar representerade i denna korta genomgång. Men det finns ju så många andra välklädda idrottare. Se bara på David Beckham eller NBA-ikonen LeBron James, som är en legend med sina stiliga kostymer och sneakers, storlek 49. 

Sedan glömde vi ju helt av att prata om Björn Borg, kanske en av de första svenska idrottsstjärnorna som skapade ett eget klädmärke. Men den berättelsen tar vi en annan gång.

Kommentarer inaktiverade för Vem sa att idrottare klär sig som grottmänniskor?