Övrigt

Vill du bli din egen designer och trycka produkter?

I dagarna börjar mekelsmässfestival runt om i landet, det är en festival för hantverksintresserade. Hantverkare öppnar sina verkstäder och hem och under en hösthelg ställer ut sina alster. Det kan vara stickade sjalar, vantar och mössor. Tryckta böcker och serier. Silversmide och akvareller, lera och betongskapelser. Framförallt är det en helg fylld av kreativitet och jag älskar det! Lägg på att det också sälj vin och mat och att detta sker fram till  midnatt. Så himla trevligt och värt ett besök!

Jag tycker förvisso om att gå på utställningarna men jag har också under tidigare år varit utställare. Något år har jag sålt böcker, något år har jag sålt fika och något år har jag sålt egengjorda klockor av böcker. Men nu härnörmast kommer jag att sälja brickor. Min syster har målat akvareller och tagit kontakt med ett bolag som säljer tryck på produkter. Eftersom mekelsmäss också sker utomhus har vi bestämt oss för att vi arrangörer också ska ta fram jackor med tryck. Så att vi syns bra.

Är DU också en kreativ själ?

Då kan ju även du designa dina egna jackor, tygpåsar, koppar eller brickor. Tryck med fotografier, citat eller tryck. Möjligheterna är oändliga.

Tips på försäljningsmöjligheter

Här kommer tre tips på hur du kommer igång med att bli din egen designer och sälja dina egna tryck på kläder eller produkter.

Tips 1 Låga kostnader

Ett tips är att göra din produkt först grafiskt. Så att du på bild kan visa din produkt och ta in beställningar innan den är tryckt.  På så sätt behöver du inte ligga ute med höga kostnader för lager.

Tips  2 – Pris på din produkt

Annat tips är att fundera ut ett bra pris för din produkt, så din förs´äljning blir hållbar. Om du utgå ifrån ditt inköpspris för din produkt så bör dit utpris mot kund vara 300% pålägg. På så sätt täcker du kostnader du har i samband med försäljning och ser till att få en del vinst. Försök också att sälja 2-pack för att få högre ordersumma. Är någon är intresserad av det dy säljer så finns det hög chans att de med ett erbjudande kan tänka sig att köpa två.

Tips 3 – Kom igång enkelt

Det finns många företag som säljer profilkläder. Men ett företag som jag rekommenderar är Axon profil. Anledningen är att de har roliga och annorlunda produkter. Hos dem kan du trycka egna roliga strumpor, Hör och häpna – VR glasögon och annat kul. Du kan bli din egen coolstuff.

Kommentarer inaktiverade för Vill du bli din egen designer och trycka produkter?